Het plaatsen van een bestelling

Kies eenvoudig uit diverse gerechten via ons intuïtieve menu. Klanten kunnen gerechten selecteren en aan hun winkelmandje toevoegen, met opties voor zowel afhalen als bezorgen.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, geef je eenvoudigweg aan of je de bestelling wilt laten bezorgen of dat je deze liever zelf afhaalt. Vul je bezorgadres in of kies voor afhalen en selecteer een moment dat jou het beste uitkomt. Flexibiliteit en gemak staan centraal in ons bestelproces.

Na afronding van de betaling krijgt de klant een gedetailleerd overzicht van de bestelling. Dit zorgt voor helderheid en bevestiging van wat er verwacht kan worden.

Bestelling bevestigen

In uw beheerportal ontvangt u direct de bestelling, die u kunt bevestigen op de door u gewenste wijze, automatisch of handmatig. Ook het printen van de order is volledig geautomatiseerd.

In deze fase van het bestelproces, direct na de initiële bevestiging van de order, verstuurt ons systeem een aparte e-mail. Deze bevestigings e-mail verzekert u ervan dat de bestelling niet alleen succesvol is ontvangen, maar nu ook actief in verwerking wordt genomen. In deze stap wordt het gerecht met zorg bereid en klaargemaakt voor verzending of afhaal.

Bestelling annuleren

Bij annulering wordt de klant onmiddellijk op de hoogte gesteld via een eenvoudige klik in uw beheerportal. Communicatie gebeurt via e-mail en optioneel via SMS.

Betalingen via iDeal worden automatisch teruggestort, waardoor het proces soepel en klantvriendelijk verloopt.

Communicatie met de klant

Vanaf het moment dat de bestelling is geaccepteerd, kunt u de klant informeren over elke stap..

Met slechts één klik kunt u laten weten wanneer de bestelling in de keuken wordt voorbereid. De  ontvangt vooraf een bericht om dit proces te bevestigen.

Of de bestelling nu wordt voorbereid of de bezorger onderweg is, met slechts één klik in uw beheerportal houdt u de klant geïnformeerd.

De SMS-functie biedt een extra laag communicatie, met specifieke updates over de bestelstatus.

Indien de bestelling afgehaald wordt, kunt u op dezelfde eenvoudige wijze met de klant communiceren. Ons systeem herkent automatisch of het om een bezorg- of afhaalbestelling gaat. Hierdoor kunt u met slechts één klik in het systeem de klant automatisch informeren dat hun bestelling klaarstaat om afgehaald te worden.

Beheer van Bezorgers: Toewijzing en Tracking

Optimaliseer uw bezorgservice met ons systeem. Wijs met gemak bezorgers toe aan specifieke bestellingen door namen en details in te voeren. Beheer contante leveringen en verkrijg inzicht in alle bezorgingen, inclusief aantallen en locaties, voor een gestroomlijnd overzicht van uw bezorgactiviteiten.

Verwerken van de bestellingen

Zodra een bestelling is bezorgd en afgehaald, heeft u de mogelijkheid deze te verwerken om uw dashboard op mijnappbeheer.nl overzichtelijk te houden. Verwerkte bestellingen kunt u altijd terugvinden onder het tabblad ‘Financieel’. Dit zorgt voor een gestroomlijnde administratie en directe toegang tot uw financiële overzichten.

Wij maken apps en websites voor bezorg- en afhaal restaurants!

Binnen 1 dag online

Makkelijk overstappen

Plan een gratis demo
Live Chat